Гимназисти от Благоевград на финал на световното първенство по реч и дебати в Далас

Трима възпитаници на ЕГ „Акад. Л. Стоянов“ в Благоевград – Стефани Чобанова, Магдалена Танчева и Нели Величкова, са част от отбора, които ще представят страната ни на световното първенство по реч и дебати на английски език в Далас, Америка. Гимназистите спечелиха квоти за финалите след отлично представяне на националния кръг, изпращащ класираните на първите две места участници на световното в САЩ.
Дванадесетокласничката Стефани стана победител в категория „Оригинално ораторство“, а Магдалена и Нели от 11 клас заеха второ място в раздел „Дуо“.
Другите представители на Езиковата гимназия, подготвяни от треньора си – асистент учителя Емили Енкуист, също се представиха достойно. Деветокласниците Антония Русалиева и Александрина Андонова се подредиха пети в категория „Дуо“. Те бяха и най-малките финалисти на провелото се в американския университет състезание. Марио Матеев се класира четвърти в категорията „Оригинално ораторство“. Полуфиналисти в двете категории бяха Веселина Балабанова и Мариета Милушева.
Още от създаването си през пролетта на 2013 г. отборът на ЕГ по реч и дебати намира място в европейския и световния елит. Гимназистите достигнат до световния кръг на състезанието в Дубай – 2013 г., Сингапур – 2014 г., Куала Лумпур, Малайзия – 2015 г., Далас Тексас – 2016 г.
СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *