Глава на древна римска статуя откриха на Марс

Поредната „антична“ находка на виртуалните археолози бе направена на повърхността на Марс. Известният тайвански уфолог Скот Уоринг е разглеждал снимки, направени от марсохода „Кюриосити“, и неочаквано е забелязал на една от тях аномалия. Сред марсианските камъни е бил открит странен обект, подозрително приличащ на главата на някоя древноримска статуя.

Изследователят е убеден, че става дума за артефакт на извънземна цивилизация, лежащ там вече векове наред или дори хилядолетия, пише блиц.

Скептиците признават, че дори това да е някаква оптична илюзия, то тя е доста впечатляваща. На снимката на марсохода може отчетливо да се види шлема, веждите, очите, носа, устата, брадата и косите на предполагаемия фрагмент на древната скулптура. Някой би казал, че това изглежда твърде добре, за да е истина, но по думите на тайванеца, той въобще не е удивен от своето откритие. На Марс е разхвърляно огромно количество подобни артефакти. Дори вече е трудно да се преброят онези, които са били открити на снимките, направени от марсоходите. С оглед на това наистина ли никой не може да повярва, че някога Червената планета е била обитаема? А може би е обитаема и в момента?

Скот също категорично е убеден, че американската космическа агенция НАСА специално обезцветява марсианските снимки и ги прави монотонни с цел значително да затрудни подобните на него ентусиасти в търсенето на артефакти. По този начин НАСА се опитва да дискредитира изследователите, които все пак успяват да намерят на далечната планета нещо, което, според твърденията на ортодоксалните учени, там го няма.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *