Главният секретар на МВР: Полицията действа перфектно, поздравления

Перфектно планирана операция и минимален брой щети, полицаите се справиха перфектно, поздравявам ги за техните действия. Това заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов, предаде БГНЕС.

„Поздравявам колегите за вечерта на 2 септември, перфектно се справиха, по най-добрия начин. Поздравления за всички“, каза Иванов и добави: „Това, че си журналист не означава, че трябва да чупиш и да биеш полицаи. Не съм видял нито един журналист, който да е бит“

„Българската полиция никога, поне аз откогато съм служител, надявам се и никога в бъдеще, не пази личности и партии, пази институции“, заяви главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов.

Главният секретар участва на среща при президента Румен Радев, свиканата от държавния глава заради ескалацията на напрежението на протестите на 2 септември в столицата, когато пострадаха множество граждани и полицаи.

„Във всички наши действия в тези над 50 дни, в които се извършват протестни действия в нашата страна – не казвам само столицата, защото знаем, че такива има още в няколко градове на България – полицейските служители, по най-категоричен начин показаха, че не взимат страна. Те бяха абсолютно толерантни. Стремяха се да не се намесват“, категоричен бе главен комисар Ивайло Иванов.

Той подчерта, че не бива униформените да бъдат упреквани за това, че са били с каски и щитове, защото това са лични предпазни средства. Главният секретар на МВР увери, че водното оръдие, което ни е дарено от белгийската полиция, не е било използване по време на антиправителствените демонстрации. Използвано е единствено веднъж и то преди много години.

Ивайло Иванов коментира още, че освен на вербална агресия и замеряне с различни твърди предмети, полицаи са били и хващани за слабините от протестиращи, без това да е видно за камерите на журналистите. Полицай е бил настанен и в МВР болница с травма в областта на тестисите от взривно устройство.

„Тези момчета и момичета вечерта трябваше да се приберат. Трябваше да прегърнат със своите близки, роднини, приятели. Защо си мислите, че момчетата и момичетата в тези кордони се интересуват от политика или споделят вижданията на тази или онази политическа партия? Те са полицаи и това е техният дълг“, заяви главния комисар, който изрази остро несъгласие с твърдението, че полицаи са извършвали насили върху протестиращи граждани.

Главен комисар Иванов подчерта, че на голяма част от поставените въпроси не може да отговори пред медиите, тъй като информацията е класифицирана, а по други се водят производства и няма разрешение от наблюдаващ прокурор.

Христо Иванов предупреди, че ако довечера протестиращите блокират, това ще е нарушение на закона.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *