Големите звезди на сръбската музика жалят за смъртта на Шабан Шаулич

Големите звезди на сръбската музика споделиха тъгата си от новината за смъртта на Кралят на сръбската музика Шабан Шаулич. 

Лепа Брена написа във Facebook, че Шабан е един от хората, които всички са обичали и уважавали.

Певецът Мирослав Илич, който следващата седмица ще изнесе концерт в София, също е близък приятел на Шабан Шаулич. „Много съм ядосан на живота…“, пише звездата във Facebook. 

Миле Китич написа: „Всички думи са излишни. Напусна ни една легенда…“

„Трудно ми е да повярвам“, сподели звездата Драгана Миркович.

Весна Змиянац също се сбогува с големия изпълнител.

Кой е Шабан Шаулич?

Той е роден на 6 септември 1951 г. в град Шабац, в мюсюлманското семейство на Илдуза и Хусеин Шаулич. Много често се появяват публикации, в които се твърди, че Шаулич е от ромски произход. Още като дете се увлича по пеенето, като негови любими изпълнители са Химзо Половина и Заим Имамович. Малко след своя музикален дебют през 1969 г. влиза в казарма и служи в македонския град Битоля. По-късно се жени за Гордана, с която има три деца – Санела, Илдуза и Михайло. 

Шабан Шаулич е открит за музикалната сцена от известния сръбски акордеонист Будимир (Буца) Йованович. През 1969 г. издава първия си албум – „Дайте ми утеха“ („Дајте ми утјеху“). През 1972 г. излиза албумът „Био сам пијанац“. До 1975 г. автор на песните му е Будимир Йованович, след което Шаулич започва сам да пише и композира.

loading...





Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *