Голяма трагедия на релсите

От ЕЕН 112 в Районно управление на МВР-Лом е подаден сигнал за блъснат мъж на перон № 3 пред гара Брусарци от пристигащ бърз влак № 7623 от Видин за София, с машинист П. П. (52 г.), помощник машинист В. В. (29 г.) и началник на влак – П. П. (57 г.), и тримата от Видин. Това съобщиха от ОДМВР-Монтана.

Сформирана е дежурна оперативна група. Установено е, че в 13,48 ч. при навлизане в жп гарата град Брусарци машинистът забелязва мъж, преминаващ от перон № 2 към перон № 3, подава му звуков сигнал и незабавно задейства спирачите на влаковата композиция. На км. 94+323 блъска в ръката преминаващия 82-годишен мъж от гр. София, който от удара пада на перона. Оказана му е първа помощ, но мъжът е починал на перона преди пристигане на екип на ЦСМП.

Машинистите са изпробвани за употреба на алкохол с техническо средство алкотест, като пробите са отрицателни. Извършен е оглед на местопроизшествието и е образувано досъдебно производство. Тялото е транспортиран в МБАЛ-Монтана за аутопсия. Работата по случая продължава.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *