Голям пожар над Стара Загора, обявиха частично бедствено положение

Частично бедствено положение е обявено заради пожар в северната част на Стара Загора, съобщи областният управител Методи Марков. Той посочи, че са уведомени и военните, както и има готовност при необходимост да бъде включен хеликоптер.

На този етап няма опасност за къщите, намиращи се във вилната зона на Стара Загора „7-ми километър“ заради пожара, съобщи кметът на община Стара Загора Живко Тодоров. Той посочи, че „в момента пожарът се намира източно от вилната зона в местността. На място има разположени три автомобила около къщите, намиращи се в близост, които да защитят имуществото на хората при необходимост. Живеещите са уведомени да имат готовност евентуално да напуснат къщите, ако се наложи, затова всички мерки за тяхната безопасност са предприети“, каза Тодоров.

От думите му стана ясно, че всички сили на пожарната се борят със стихията. „Надяваме се, че съвсем скоро пожарната ще успеят да загасят пожара“, каза кметът. Тодоров обясни, че „вятърът е доста силен и променя посоката си непрекъснато, трябва да се реагира своевременно и да се защити имуществото на хората“, допълни той и отбеляза, че самият той е на мястото на пожара. 

В момента са предприети всички мерки, които на местно ниво могат да бъдат предприети. От думите на кмета стана ясно, че обявяването на частичното бедствено положение от областния управител Методи Марков е с цел превантивни мерки, но изрази надежда, че „няма да има нужда от по-сериозна намеса“.

Пожарът лумна около 15:30 часа. На терен веднага бяха изпратени четири екипа огнеборци от Стара Загора и един екип от Казанлък, пожарен автомобил от Регионалната дирекция по горите, както и водоноска от община Стара Загора.

Дарик

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *