Гордост за Разлог! Тя е само на 12 години и вече е шампион

Тя е само на 12 години и вече е шампион. Йоана Вълканова е носител на две призови места в различни категории колоездене. Българската федерация по колоездене, награди своите победители от колоездачните серии за 2019 година. От всички надпревари, в които взе участие, Йоана успя да събере 210 точки и стана Шампион на България в категория „Мастър“. Част от състезанията, на които е взела участие са : Витоша 100, Симеоново, Княжево, Драгалевци, купа Мургаш, Черни връх, Чепеларе, Белоградчишките скали, Казанлък и още много други. Йоана има участие и в над 30 индивидуални състезания през сезона, всички завършили успех.

Спортният талант не е само съчетание от физически показатели. Йоана доказа, че талантът е и голяма мотивация, настойчивост и упоритост в тренировките, способност да се съревноваваш. Заслуга за нейните постижения има и семейството на Йоана. Нейният баща е и неин треньор. Именно той запалва у дъщеря си любовта към колоезденето. Илия Вълканов също е призьор от състезания по колоездене. Поздравления заслужава и целият отбор на Olimp Bike Team, които станаха трети в отборното класиране на България.

Днес, кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев, посрещна в кабинета си Йоана, заедно с цялото й семейство. Той връчи на младата спортистка подарък и сподели, че със своите големи успехи и постижения , Йоана Вълканова радва разложани и допринася за популяризиране името на града. Той пожела да запази спортния си дух и да продължава да печели и занапред.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *