ГОРЕЩА СЕСИЯ! Д-р Ив. Димчев оглави новата комисия по туризъм, маркетинг и природни ресурси в ОбС – Сандански, продадоха 180 кв.м имот в Поленица само за 2930 лв., УВЕКС получи багер, на търг отиват 3 терена за ВТО

Стоматологът д-р Ивайло Димчев, общински съветник от коалиция ПП- ДБ оглави най-новата постоянна комисия към Общинския съвет в Сандански – по туризъм, маркетинг и природни ресурси. Това стана, след като по време на редовното заседание на местния парламент председателят Георги Батев го номинира. В комисията влизат още съветниците Методи Атанасов, Янко Ангелов, Кирил Гикенски и Явор Аргиров, които членуват само в две комисии.

Досега ПП-ДБ нямаха председателско място, но след седем месеца им се отдаде да имат свой представител на заседанията на старейшините.

Срещу направеното предложение се обяви съветникът Стоян Стоев, който заяви, че не трябва да се предлагат съветници, които нямат нищо общо с туризма, маркетинга и природните ресурси, и направи забележка към председателя Г. Батев, че преди гласуването е трябвало да проведе разговор с партиите, представени в местния парламент, за да се изберат съветници, които познават тази сфера.

„Групата на ГЕРБ обсъждахме други имена за новата комисия. Но след като ни се предлагат тези колеги, няма да направя номинация”, каза Стоев и апелира председателят да бъде в постоянна връзка с колегите си, за да не се получава подобна ситуация в бъдеще.

След гласуването за членове и председател на комисията „за” бяха 16 съветници, само Н. Шаламандов бе „против”.

Съветниците гласуваха да бъде продаден общински имот в с. Поленица с остъпено право на строеж за 2930 лв. Срещу тази цена се обяви  Антон Цанев, който попита колегата си Стоян Стоев дали ще подкрепят предложението, тъй като от ГЕРБ заявиха, че няма да гласуват продажби и заменки на общински имоти на ниски цени, също така са инициатори за налагане на мораториум за продажба на общински имоти.

Ст. Стоев отговори, че не могат да откажат на кмета на Поленица Гаврил Цветанов, което провокира А. Цанев: 

„След пет месеца ще сте в положението на ПП-ДБ. Да продадеш имот от 180 кв.м в топ центъра на Поленица за 2930 лв. е абсурдно, при положение че е дадено право на строеж през 1983 г. на близо 200 кв.м. Въпросните хора си купуват земята, стават съсобственици с общината, тя не си го отделя и като съсобственици им го продава за 2930 лв. В с. Поленица един декар се продава за над 100 000 лв.!”, заяви Цанев.

Единодушно бе гласувано предложението да бъде предоставен каналопочистващ багер за срок от 10 години на УВЕКС, като за сметка на дружеството са ремонтите и поддръжката му.

Даде се право на Архелогическия музей в Сандански да стопанисва подохранилище в гр. Мелник. 

Кметът Атанас Стоянов бе упълномощен да присъства на общото събрание на МБАЛ „Югозападна болница“, насрочено за 23 юли, за да се учреди фонд за осигуряване и подкрепа на професионалното развитие на кадрите в болницата в Сандански и Петрич.

Боличният управител д-р Илия Тонев бе упълномощен да присъства на предстоящото общо събрание на МБАЛ – Благовеград, насрочено за 1 август.

Променен бе статутът на общински имот в землището на с. Зорница от „пасище” в „нива”.

На търг отиват 3 общински терена, върху които са поставени временни търговски обекти, два от тях са за продажба на вестници и списания на пл. „България” и ул. „Македония”, третият е на бул. „Свобода”, решиха съветниците. 

ЛИДИЯ МАНЕВА 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *