Горещи подробности за покушението над Александър Захарченко

Органите на реда на Донецката народна република са задържали заподозряни в покушението срещу лидера на непризнатата република Александър Захарченко. Това съобщава източник от силовите структури на Донецк.

„Задържани са няколко души, украински диверсанти и свързани с тях лица, които са заподозрени в съпричастност към покушението на лидера на републиката“, каза източникът, цитиран от блиц.

Той съобщи още, че задържането е станало на булевард „Богдан Хмелницки“, движението по пътната артерия е блокирано. „Заподозрените са задържани в автомобил“, уточни източникът.

Говорителят на руското министерство на външните работи Мария Захарченко също коментира убийството на Захарченко: „В Донецк при терористичен акт загина лидера на ДНР Захарченкщо. Имаме всички основания да предполагаме, че зад неговото убийство стои киевският режим, който не веднъж използва подобни методи за отстраняване на мислещите различно и на тези, които са неудобни. Вместо да бъдат изпълнени минските договорености и да се търси път за урегулиране на вътрешния конфликт, Киев реализира терористичен сценарий“, коментира Захарова.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *