Горски служители предотвратиха опит за контрабанда на дървесина в с. Конарско

На 23.06.2024 година, около 13.20 часа, при дежурство, горски стражар от ТП „ДГС Якоруда“ забелязва три камиона, натоварени с дървесина. При проверката установява, че камионите се движат без превозен билет и немаркирана с контролна горска марка дървесина. Служителят подава сигнал на компетентните органи и указва на шофьорите да останат на място. Единият от тях започва да разтоварва камиона, правят се опити за саморазправа с горския стражар. Останалите двама шофьори тръгват обратно към обекта, където разтоварват незаконната дървесина. След това шофьорите на двата камиона се опитват да избягат с тях по горски пътища. Всички възможни изходи са блокирани от служители на ТП „ДГС Якоруда“ и МВР. Шофьорите оставят камионите в гората и се отправят в неизвестна посока. Незаконната дървесина е описана и днес следва да се транспортира до двора на стопанството. Задържани са и два от камионите.

Обектът, от който е натоварена незаконната дървесина, е спечелен от фирма „Братя Ахмед“ ЕООД, с. Конарско, община Якоруда, която е свързана с бившия кмет на селото – Ахмед Ахмед.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

4 Коментара

  1. до роднината на Беди

    Ако се разрови около Беди Осман, ще стане страшно. Доста хора все още не са установили, че нямат имоти на Трещеник, но скоро ще изпискат.

    Отговори
  2. alipi

    Нищо не са предотвратили горските. Предотвратено е, когато дърветата са прави, а не отрязани

    Отговори
  3. До ерик

    Вие си ги избрахте. За всичко ви беше виновна Беди Осман, а всъщност тези около ния са в пъти по вредни. Пачката беше пионка на Карафеиз, на Хърльовите ,сечеше и с Перковия. Сега и Зоя на айдуко Тошко е там. Тава ви е промяната. Ама като гласувате така става

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *