Горски стражар от „ДГС Земен” е заловен да превозва незаконно дърва, докато е в болнични

Товарен автомобил ЗИЛ 131 без регистрационни номера, незаконно превозващ 10 пространствени куб. метра широколистни дърва за огрев и управляван от горски служител в „ДГС Земен” с инициали А.Д., е задържан край с. Ракиловци, община Ковачевци. Нарушението е разкрито преди дни при проверка, извършена от негови колеги от стопанството. Заловеният нарушител е представил фалшив електронен превозен билет, който не отговаря на обема на натоварената дървесина. От представените обяснения от експедитора, посочен в документите, става ясно, че същият не е присъствал на мястото на експедицията и не е издавал билет.

Задържаният камион не е имал разрешително за достъп до горски територии, каквито са изискванията на нормативната уредба. Автомобилът и дървата са иззети и оставени за съхранение в базата за конфискувани вещи и материали в териториалното поделение на ЮЗДП. Уличеният в незаконно транспортиране на  дървесина горски служител е избягал от мястото на нарушението. Потърсено е съдействие от органите на МВР.

          Водачът на автомобила е действащ горски стражар на охранителен участък „Дивля” към „ДГС Земен”, който по време на проверката е бил в отпуск по болест. Същият е възстановен на работа с решение на Върховния административен съд от 19.06.2019 г., след като през 2017 г. е дисциплинарно уволнен за злоупотреба с доверието на работодателя и други тежки нарушения на трудовата дисциплина.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *