Гоцеделчевските хандбалисти с престижна победа навън над новак в македонския елит

Хандбалният „Пирин“ (ГД) постигна престижна победа като гост над новия член на македонския елит „Астраион“ (Струмица) с 23:20 /6:11/. При това в спаринга не играха основни единици на неврокопчани – железният Райчо Копривленски и топреализаторът през миналия сезон Георги Георгиев, които отсъстваха по лични причини. Избраниците на наставника Николай Пиргов стигнаха до пълен обрат, след като в средата на втората част изоставаха със 7 гола. Сериозен принос за успеха имаше новото попълнение Петър Симеонов. Бившият състезател на НСА „В. Левски“ отбеляза най-много голове /9/ в сблъсъка и даде заявка за убийствен тандем с Г. Георгиев, който се очаква днес да поднови тренировки с южняците.

Силно включване направиха и другите нови в състава – Димитър Павлов и Янис Кузе, добър синхрон с останалите показа дошлият на проби македонец Миле Радевски. Велик Танев и Димитър Ортомаров пък направиха решаващи спасявания, а в последните 15 минути на практика заключиха вратата си. Мачът иначе тръгна гол за гол, но македонците започнаха да се откъсват в 12-та мин. След подновяването на играта настъпи необясним спад при гоцеделчевци, които позволиха на съперника да увеличи преднината си. Последваха два бързи таймаута за Н. Пиргов и компания, след което ритъмът на противника бе нарушен, а „Пирин“ (ГД) влезе в час. 5 минути преди края се стигна до 17:17. После българите взеха преднина и не я изпуснаха до финалния съдийски сигнал.
„Изключително съм доволен от отбора. Първа контрола, първи тест в игрова обстановка, който показа, че сме на правилния път. Новите попълнения показаха, че не сме сгрешили с привличането им. Заявка за по-доброто бъдеще на мъжкия ни отбор дадоха и юношите Николай Атрев, Любомир Дробенов, Борислав Партенов и Боян Юсев, които без страх и с много настроение излязоха на терена и показаха, че може да се разчита на тях. Продължаваме да работим, за да сме готови в оптимален вариант за предстоящото първенство, което започва на 22 септември“, коментира Н. Пиргов.

В първи кръг на „А“ група тимът му излиза срещу „Чардафон“ в Габрово. Дотогава ще бъде направено всичко необходимо, за да се организира поне още една контрола с отбор от Гърция. Друга опция може да се окаже и връщане на визитата от „Астраион“ в Гоце Делчев, което зависи и от програмата на македонската лига.

„ПИРИН“ (ГД): Ортомаров, Христов, Симеонов-9, Тунтев-3, Радевски-3, Кузе-4, Магдалинчев (Танев, Янев, Петков, Юсев, Атрев, Павлов-4, Партенов, Дробенов).

АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *