Гоцеделчевци отнесоха четворка от „Славия“

„Пирин“ (ГД) загуби първата си контрола от лятната подготовка с 0:4 от „Славия“. Неврокопчани очаквано претърпяха поражение, но получиха похвали от съперника, защото опитаха да покажат добър футбол. Столичани излязоха с експериментален състав в последната си проверка от лагера в Банско. За гоцеделчевци повторен дебют направи Илия Карапетров, който наскоро се завърна в родния клуб. В 3-та мин. Петър Вуцов пропусна отблизо да отбележи,  но 4 минути по-късно Костадин Велков даде аванс на белите. В 14-та мин. удар с глава на Калоян Кръстев срещна страничната греда. В 40-та мин. Кръстев бе съборен в пеналта и превърна в гол отсъдената дузпа – 2:0. Пропуски от пиринци през първата част направиха Карапетров и Петър Лазаров.

След почивката превъзходството на „Славия“ продължи и в 51-та мин. Емил Стоев центрира към Кръстев, който отбеляза за 3:0. Преди това Илия Коршумов и Виктор Киряков нямаха късмет да намалят. В 75-та мин. Кръстев асистира на ексорлето Тони Тасев, който направи 4:0.

„Разликата в класите е ясна, но имахме нужда от подобен мач, в който може да видиш доста неща и те проличават по-отчетливо. Съперникът е по-напред в подготовката. Ако ние сме от 10 дни заедно и тренираме, то „Славия“ приключва предсезонния си цикъл. Опитахме да играем футбол, да не се окопаваме и да прекаляваме в дефанзивен план. Продължаваме напред към следващата контрола, която отново ще бъде с професионален тим – „Септември“ (Симитли)“, коментира старши треньорът на пиринци Димитър Крушовски.

„ПИРИН“ (ГД): Абдиков, Гуцев, Грънчаров, Кочанов, Петров, Лазаров, Грозданов, Коршумов, Головодов, Карапетров, Алим (Дулев, Киряков, Сарандев, Джунов, Пирпирев, Караемин).

АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *