Градусите спадат за кратко, след това нова порция жеги

Горещото време ще продължи и през следващите дни до края на месеца, с кратка пауза от утре до края на седмицата.

Утре облачността ще бъде променлива, а краткотрайни превалявания с гръмотевици са възможни в Югозападна България и централните части на страната. По-късно през нощта срещу петък, подобни явления ще има над източната половина на страната, но макар да не са изключени по-интензивни локални извалявания, по правило съществени валежи няма да има.

В петък облачността ще бъде променлива, вятърът ще отслабва и почти ще стихне. Краткотрайни валежи и локални гръмотевични бури ще има над Рило-Родопската област, като там не са изключени и локални градушки. В останалата, по-голяма част от страната валежи няма да има.

Денят ще бъде с приятни следобедни температури от 27 до 31, 32 градуса – стойности, нормални за климатичния период.

В събота започва постепенно повишение на температурите и те ще са от 28 до 32, 33 градуса. Облачността ще бъде променлива, като ще има и незначителни купести облаци, но и средна  и висока облачност, която ще бъде прозрачна за слънчевите лъчи.

Несъществени краткотрайни превалявания ще има над планините и по Черноморието.

В неделя повишението на температурите ще продължи и те ще достигнат нива отново по-високи от нормалните с 4-5 градуса, в интервала от 30 до 34, 35 градуса, за София – около 30. Слънчево, без валежи.

Горещините отново ще се усилят с началото на следващата седмица и ще се задържат през по-голямата и част. Очаквайте актуалните ни прогнози в следващите дни.

loading...



Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *