Граждани на Босилеград се подписват срещу ограниченията за влизане в България

Подписка против ограниченията за влизане в България заради коронавируса  започнаха сънародниците ни в Босилеград, Сърбия. За това съобщиха от Културно-информационния център /КИЦ/. Подписката ще бъде изпратена на Министерския съвет, Министерството на здравеопазването на България и главния държавен здравен инспектор.

Гражданите на Босилеград са недоволни от ограниченията, които им налага последната заповед на Министерството на здравеопазването, издадена на 26 януари, с която до 30 април ще се допуска влизането на територията на България само с PCR тест или 10-дневна карантина.

„Поради специфичните географски и исторически обстоятелства босилеградчани са принудени ежедневно да минават границата с цел работа, обучение, семейни, медицински, административни и хуманитарни причини“, пишат местните жители. „Някакво решение би било ,ако се допуска преминаването на границата след антигенен тест, след като вече е признат за достоверен, защото цената му е доста по-ниска“, обясняват в Босилеград. Подписката ще се събира в продължение на две седмици.
Изключение за влизане в България без PCR тест засега се прави само за работещите в Кюстендил срещу показан трудов договор, признават жителите на Босилеград.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *