Граната в къщата на дядото на Пл. Мавров-Гипса от Дупница паникьоса съседите, оказа се учебна

Граната бе открита при ремонт на покрива на родната къща на дядото на убития преди повече от 20 г. Пламен Мавров-Гипса от Дупница. Къщата в с. Палатово е строена преди около 100 г. В полицията се е обадил лично дядото на Мавров, за да търси съдействие за обезвреждане.

Находката предизвика паника сред съседите в селото заради страх от взрив, но от МВР – Дупница са извикали специалисти от София, които са установили, че гранатата е учебна. 

Припомняме, че 43-г. Пламен Мавров-Гипса беше застрелян в автомобила си на 3 октомври 2000 г. близо  до дома си в Дупница. За разлика от други лица от местния ъндърграунд, той се дистанцираше от Братя Галеви, които бяха в силата си тогава, и работеше за себе си, като се е занимаваше с лихварство. Негово беше заведението „Браво“ при  стадиона в Дупница, където имаше басейн, ползван през лятото. Там се събираха хора, свързани с Братя Галеви.

Повече от 20 г. след кончината на Гипса все още не се знае кой е убиецът му. Разследването на убийството беше замразено в следствената служба в Дупница и до момента няма доказателства кой е извършителят.

Бащата на Пламен почина няколко години след сина си. Пламен Мавров има двама синове, от единия има внук, който не успя да види.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *