Грешки с бельото, които вероятно не знаете, че правите

Когато избираме бельото си, трябва да се съобразяваме с много неща. Цветът е важен, освен това не искаме то да прозира под дрехите ни, затова се обръщаме и към по-изрязаните варианти, като прашките например. Дантелата пък възбужда мъжете, затова се запасяваме и с дантелени красоти.

Тези и още куп други грешки допускаме без да си даваме сметка, когато избираме бельото си. Те могат да навредят на здравето и да предизвикат инфекции и неразположения.

Не носите памук

Най-доброто, което можете да направите за интимната си зона е да я обличате в естествени и дишащи материи. Памукът е най-подходящата сред тях. Той позволява на кожата и лигавиците да дишат, като предпазва от гъбични и бактериални инфекции.

Носите прашки

Вярно е, че някои дрехи просто не позволяват носенето на стандартно удобно бельо. Налага се да ползвате прашки, за да увеличите дискретността. Носенето им обаче в никакъв случай не трябва да става навик в ежедневието, камо ли през нощта. Рискът от пренасяне на фекални бактерии към вагината е огромен, а това ще ви докара доста здравословни главоболия.

Носите бельо в спалнята

Партньорът ви вероятно ще се зарадва, ако не носите бикини в леглото. Но това е полезно и от друга гледна точка. Бельото създава условия за задържане на влага, а тя е основна предпоставка за развитие и размножаване на бактерии.

Носите грешния размер

Бельото трябва да е изключително удобно и в никакъв случай да не е нито много тясно, нито прекалено широко. Тясното бельо е грешка, защото предизвиква триене, зачервяване, обриви, раздразнения и може да доведе до възпаления. Широкото пък не предпазва кожата по никакъв начин и свободно допуска навлизането на бактерии и микроорганизми.

Избирате грешното бельо за тренировка

Вероятно прекарвате много време в търсене на най-удобния и най-красивия екип за тренировка, но не отделяте толкова време на бельото. Носенето на неподходящо бельо за тренировка може да предизвика дискомфорт и раздразнения, които да повишат растежа на бактерии и да причинят инфекции.

Не сменяте бельото след тренировка

Напоеното с влага от потенето бельо е сериозен враг на интимното здраве. То може да предизвика значителни инфекции както в областта на гениталиите, така и по кожата около гърдите, гърба и мишниците.

Перете бельото с неправилния препарат

За да намалите риска от раздразнения и кожни и бактериални инфекции е добре да подбирате внимателно препарати за пране, които са хипоалергенни и които не съдържат конкретни съставки, за които сте забелязали, че не ви понасят добре.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *