Гришо аут от US Open

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна безславно още на старта във втори пореден турнир от Големия шлем от един и същи съперник. Поставеният под №8 в основната схема българин записа нова кошмарна загуба от Стан Вавринка с 3:6, 2:6, 5:7 на корт „Артър Аш Стейдиъм“ и изхвърча още в първия кръг на Откритото първенство на САЩ – US Open, пише блиц спорт. 33-годишният швейцарец е носител на три титли от „Големия шлем“ и шампион в Ню Йорк за 2016 година. С този успех той изравни баланса си срещу българина – 4:4 победи, след като в предния им сблъсък го бе отстранил в първия кръг на „Уимбълдън“ тази година след 1:6, 7:6, 7:6, 6:4.

Първият сет бе равностоен до осмия гейм, в който Вавринка направи пробив и веднага след това го затвърди, за да спечели с 6:3. Втората част бе кошмарна за българина, Швейцарецът проби Димитров още в първия гейм, а след това и още веднъж в третия, за да триумфира с 6:2 в сета.

ПЪРВИ СЕТ 
Вавринка взе трудно първия гейм, предотвратявайки възможност за пробив на българина, който също спечели първото си подаване. Двамата продължиха да печелят на свой сервис, като Гришо изравни за 2:2 с най-бързия гейм до момента в мача, давайки само точка на съперника. Следващият гейм бе доста равностоен със страхотни разигравания, но в крайна сметка не се стигна до пробив и швейцарецът поведе. В шестия гейм Димитров поведе с 40:15, но допусна две грешки, а след това пропиля и два геймбола. Едва при петия си опит българина спечели своето подаване и изравни за 3:3. Вавринка спечели най-лесния си гейм за 3:4, а след това стигна до три точки за пробив при подаването на българина. Димитров спаси два брейкбола, но след това направи двойна грешка и за първи път в мача бе пробит за 3:5. Деветият гейм отново бе равностоен и Гришо поведе с 30:0, но все пак Вавринка спечели подаването си и затвори сета при 3:6.

ВТОРИ СЕТ
Тази част започна кошмарно за Гришо, чийто сервис не работеше както трябва и швейцарецът получи три шанса за пробив, постигайки го в последния от тях. След това Вавринка затвърди пробива с лесен сервис-гейм, след като ударите на Димитров така и не намираха линиите и илизаха в аут. Българинът продължи да бъде разколебан на свой сервис и започна с изоставане 0:30 в третия гейм, наваксвайки ги го все пак. Стан Вавринка обаче стигна до възможност за трети пробив в двубоя и го постигна след топка в аут на Гришо – 0:3. Димитров се опита веднага да върне пробива в изключително равностоен четвърти гейм, в който накрая швейцарецът спечели за 0:4. Гришо взе първия си гейм в този сет на нула и намали на 1:4. Нищо в играта на българина обаче не се получаваше при подаването на съперника, който също записа бърз сервис-гейм за 1:5. Седмият гейм бе доста равностоен, като Вавринка пропусна няколко шанса за пробив и Гришо спечели подаването си за 2:5. Осмият гейм също бе доста оспорван, като Димитров получи възможност за пробив, но я пропиля и отстъпи с 2:6 в сета.

ТРЕТИ СЕТ
За разлика от втория сет Григор стартира блестящо в третия със сервис-гейм на нула в своя полза. Последва равностоен гейм, в който Димитров изпусна няколко възможности за пробив и в крайна сметка Стан Вавринка изравни за 1:1. Българинът отвърна с втори гейм на нула в своя полза за 2:1, а веднага след това швейцарецът взе медицински таймаут, а след него записа бърз сервис-гейм за 2:2. Нов скоростен гейм, този път в полза на Гришо, направи резултата 3:2. Димитров поведе с 30:0 в шестия гейм и въпреки че загуби следващите две точки, стигна до шанс за пробив. Григор обаче отново допусна грешки и подари гейма на противника за 3:3. След трети гейм на нула в този сет Гришата отново поведе – 4:3. В осмия гейм българинът получи две възможности за пробив и го постигна, след като Вавринка прати топката в аут. Швейцарецът обаче бързо върна пробива, след като Димитров за първи път в този сет имаше проблеми на свой сервис и в края на гейма смля ракетата си от яд – 5:4. Стан веднага затвърди пробива и изравни за 5:5, а след това стигна до нови две възможности за пробив след грешки на Гришо и в крайна сметка обърна резултата – 5:6, сервирайки след това за спечелване на само на сета, но и на мача.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *