Гришо бе пометен от Кевин Андерсън на 1/4 финала в Торонто

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров загуби с 2:6, 2:6 от Кевин Андерсън в първия 1/4-финал на турнира от серията „Мастърс“ в Торонто.

loading...


Поставеният под №5 в схемата Димитров имаше 6 победи от 7 мача срещу 203-сантиметровия южноафриканец до момента, но почти всичките им двубои досега са били изключително оспорвани. Този обаче не бе такъв и достигналият до финала на тазгодишния „Уимбълдън“ и финалист на US Open за 2017 Андерсън се класира на 1/2-финалите само за 68 минути.
ПЪРВИ СЕТ:
Григор обърна от 0:30 първото си подаване в срещата, като при 30:30 затрудни максимално съперника си с блестящ минаващ удар от бекхенд и принуди гиганта от ЮАР да сбърка. Поставеният под №4 Андерсън също взе на 30 откриващия си сервис-гейм, а първата почивка в мача дойде при предимство от 2:1 за 27-годишния хасковлия, пише спортал.
В петия гейм форхенд в мрежата от комфортна позиция, двойна грешка и страхотен уинър на Андерсън усложниха много нещата за сервиращия Димитров, който трябваше да прави обрат от 0:40. Българинът взе следващите две точки, но Андерсън реализира третия брейкпойнт и сътвори първия пробив в мача. С бърз гейм на 15 Андерсън затвърди брейка и поведе с 4:2. В седмия гейм Григор допусна обрат от 40:15 и нов пробив, което на практика реши съдбата на първия сет, който бе затворен от южноафриканеца без особени трудности с 6:2.
ВТОРИ СЕТ:
Сривът в играта на Григор обаче не приключи с края на първия сет. Втората част започна с пробив на нула в полза на Андерсън, който вече изглеждаше доста по-близо до победата от българския си противник. Димитров прекъсна серията на Андерсън от 7 поредни гейма и съкрати изоставането си в резултата на 1:2, вземайки на нула подаването си – глътка въздух за първата ни ракета.
В шестия гейм Димитров донякъде затрудни Андерсън при сервис на южноафриканеца, но не успя да стори нищо повече от това да достигне до 40:40 и финалистът от “Уимбълдън” поведе с 4:2. В седмия гейм Димитров за пореден път загуби подаването си, а след това Андерсън с лекота сложи точка на спора със своя начален удар и в следващата фаза чака победителя от сблъсъка на младите таланти Александър Зверев (Германия) и Стефанос Циципас (Гърция).
На Григор пък му предстои следващата седмица да защитава титлата си от миналата година на „Мастърс“-а в Синсинати.

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *