Гришо загуби от Вавринка в Синсинати

Трикратният носител на титли от Големия шлем – Стан Вавринка, за пореден път се оказа непреодолимо препятствие за българина Григор Димитров. Този път швейцарецът, роден в Лозана, елиминира хасковлията в първия кръг на силния Мастърс в Синсинати.

На турнира, който Гришо спечели преди две години (2017), Стан Вавринка сломи съпротивата на нашенеца в три сета – 5:7, 6:4, 7:6 (4) за малко повече от два часа и половина игра, предаде gong.bg.

Поражението бива с болезнени размери, след като Григор намери сили да върне два пробива в последния, трети сет на мача, след като изоставаше с 1:5. Стан Вавринка пък имаше три възможности да затвори мача, а растонието в минути между първата и третата бе 33 минути игра на централния корт в Синсинати.

Така Вавринка спечели за седми път мач срещу Григор, като двамата са се срещали общо 11 пъти досега в професионалния тур.

Същевременно Григор не може да запише успех срещу швейцареца от три години насам, като последната победа е именно в Синсинати през 2016-а година. По този начин Вавринка ще се изправи във втори кръг срещу руснака Андрей Рубльов, който победи в три сета Николос Басилашвили. Последната победа за Гришо датира от последния ден на месец юли, когато победи Стийв Джонсън на мексиканския турнир в Лос Кабос. 



loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *