Гришо остава пети в световната ранглиста

Първата ни ракета Григор Димитров остава пети в ранглистата на ATP, но максимално се доближи до четвъртото място, след доброто си представяне на турнира в Монте Карло.

Григор вече е с актив от 4950 точки и вече е само на 35 точки от четвъртото място в световната ранглиста преди турнира на червени кортове в Барселона, който ще се проведе тази седмица.

Лидер в класацията остава вече 11-кратният победител в Монте Карло  Рафаел Надал, който вече е с 8770 точки и има аванс от сто пункта пред преследвача си Роджър Федерер, който пропуска целия сезон на клей, пише tennis.bg.

Германският представител Александър Зверев, който достигна до полуфиналите в Монте Карло, се изкачи с една позиция и вече е трети с 5195 точки.

Той измести хърватина Марин Чилич, който след отпадането в четвъртфиналите на турнира с с актив от 4985 точки. Това е и единствената промяна в челната десетка през тази седмица.

Хуан Мартин дел Потро е шести в ранглистата с 4470 точки. Аржентинецът в момента е в почивка, като пропуска първите турнири на клей и ще участва само в три състезания на тази настилка през 2018 г. – мастърсите в Мадрид (7 – 13 май) и Рим (14 – 20 май) и „Ролан Гарос“, който започва на 28 май.

Доминик Тийм от Австрия е седми с 3755 точки.  След него се нареждат южноафриканецът Кевин Андерсън с 3390 и американецът Джон Иснър с 3125. Белгиецът Давид Гофен, който беше спрян от Димитров в четвъртфиналите в Монте Карло, е последният тенисист от топ 10 с 2930 точки.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *