„Грома холд“ ЕООД печели поръчката за строителство на новата пътна връзка от „Карлсберг“ до главен път Е-79

Благоевградската фирма „Грома холд“ ЕООД с управител Виктор Велев е класирана на първо място и с набрани 99,03 т. печели поръчката на община Благоевград за изграждане на нова пътна връзка на бул. „Д. Солунски“ за пряк и  бърз достъп на големите предприятия в района до главен път Е-79.

За строителството й държавата отпусна около 800 000 лв. по проект на „Карлсберг България“ АД, предвиждащ разширяване на дейността на предприятието и нуждата в тази връзка от бърз подход към главния път от републиканската пътна мрежа. Цената, която предложи „Грома холд“ ЕООД, е 651 666,67 лв. без ДДС и комисията, провела процедурата, е преценила, че офертата предлага най-добро съотношение качество-цена.

Три фирми се бориха за поръчката. На второ място с 95,66 точки е класирана „А-Строй“ ЕООД на Венцислав Амзов, трета с 94,26 т. остана „Браво Строй“ ЕООД на Димитър Янков.

Скрокът за изпълнение на поръчката е не повече от 135 дни за  строителни дейности и до 45 дни за проектиране, а „Грома холд” разполага както с необходимата техника, така и със специалисти, за да изпълни работата в срок. Новата пътна връзка на бул. „Димитър Солунски“ е от изключителна важност за развитието на бизнеса в района, защото  ще облекчи достъпа до предприятията, сред които „Карлсберг България“ АД и КФМ. Включването към основната пътна артерия ще се извършва с ускорителна лента, която ще обезпечи безопасността на движението и ще облекчи трафика на моторни превозни средства по булеварда.

За изграждане на новото пътно платно се проведоха две процедури, като първата бе прекратена, защото единият от двамата кандидати отпадна по допустимост, в конкурса остана само един кандидат и кметът М. Байкушев прецени, че липсва конкурентен подбор.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *