Гурбетчия в Испания събра приятели на маса под дебели сенки край Гоце Делчев

За поредно лято Радослав Соленков отдели от ваканцията си в Гоце Делчев за най-близките си хора и ги събра сред природата на „тая стара маса“ на дебела сянка. Гурбетчията още от Испания направи организацията – къде и кога да се проведе събитието. Сериозна логистична подкрепа оказа по-големият му брат Красимир, който изпълни всички поръки, като времето не бе подбрано случайно, а по време на едно от събиранията на ловците преди старта на ловния сезон, за да обсъдят свършеното през лятото за животните и евентуалните бъдещи планове за работа.

Сред гостите бе и бившият президент на „Пирин“ (Гоце Делчев) Антонио Сакаджийски, който също е запален авджия и член на ловната дружинка на Осиково. Бизнесменът не измени на членството си в групата и уважи поканата въпреки своите ангажименти, за да присъства.

Тук бе и талисманът на групата Асанко, без когото не минава нито една сбирка. Радослав Соленков не пропусна възможността да се снима за спомен и за късмет с него и не скри своето съжаление, че не може да присъства често сред тях, а само през лятната си отпуска и че в Испания е изоставил лова, като понякога се отдава на другата си страст – риболова.

Домакинът, който е почитател на природата, обаче заяви, че ненапразно е избрал мястото на живеене в иберийската държава – страната на баските, която с природата си напомня много на родината му, но определено предимствата са в полза на българската. Той приготви на масата някои от научените тамошни специалитети, докато брат му Красимир пък се бе постарал за сиренето в различните му разновидности, чудесно акомпаниращи на домашните зеленчуци, питиетата и другите мезета, все домашно производство.

Групата се весели от сърце и си пожела срещите да зачестят, като нямат нищо против следващата да бъде на „изнесено заседание“ в Испания, където на място да видят природата и да направят на свой ред сравнение с българската.

АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *