Гъби на фурна с кашкавал и кайма

Необходими продукти

  • 10-15 гъби – печурки
  • 100 гр кайма
  • 1 скилидка чесън
  • 2 стръка пресен лук
  • Масло
  • Кашкавал
  • Сол на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Подберете по-големи гъби печурки. Почистете ги с помощта на четка. Махнете им пънчетата.
  2. Намажете дъното на тавата, в която ще ги печете с малко олио. Наредете гъбите и ги поръсете с малко сол на вкус.
  3. Нарежете чесънът на ситно. Нарежете и пресният лук. Добавете ги в каймата и разбъркайте.
  4. Във всяка една гъба, сложете по малко масло и от овкусената кайма. Сложете тавата във фурната за няколко минути, докато гъбите се запекат. След това, извадете тавата от фурната и върху всяка гъба сложете по едно парче кашкавал (може и да е настърган) и отново върнете във фурната, докато кашкавала се разтопи и хване коричка.

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *