Дамите от „Спортика“ на финал за купата, пак не трепнаха в рулетката с дузпите

Женският отбор на „Спортика“ /Бл/ се класира за финала от турнира за купата на България. Добрата новина за благоевградския футбол се роди в Севлиево, където избраничките на наставника Радослав Креснички отстраниха местния „Севлиево лейдис“ след изстрадана победа с 4:3 в рулетката на дузпите. По аналогичен начин те катурнаха и вицешампиона „ЛП Суперспорт“ /Сф/ на 1/4 финалите на стадион „Хр. Ботев“ с 6:4 /2:2 ред. време/. В редовното време на сблъсъка в Предбалкана обаче гол не падна, не без старанието на главния рефер Петър Кузев и асистентите му Никифор Велков и Михаел Денчев. Габровецът поне три пъти можеше да свири 11-метров наказателен удар в полза на тима от Пиринско, стига да не е гледал с очите на колумбийския си колега Уилмар Ролдан, който се изложи в мача от груповата фаза на Мондиал 2018 Тунис-Англия /1:2/. П. Кузев не видя две нарушения срещу Здравка Парапунова, а при второто я декорира в жълто, защото го попита какво трябва да стане в пеналта на домакините, за да посочи бялата точка. Още по-очевадна бе третата ситуация, когато непозволено беше спряна капитанката Вероника Гоцева. Въпреки това халфовата линия на петите в първенството владееше топката като цяло, а опитите за нещо офанзивно пред Караколева бяха умело парирани от безукорното каре бранителки, които вратарката вещо напътстваше.

Неслучайно дамите от ариергарда получиха похвала секунди след последния съдийски сигнал от своя старши треньор. „Така ако играете на финала с НСА, няма да загубим“, заяви бившият юношески национал и ексбранител на орлетата Р. Креснички.

Спорът за трофея с родния хегемон НСА „В. Левски“, чийто отбор няма дори равенство от началото на сезона, е в сряда /27 юни/ от 17.30 ч. на базата в Бояна. При лошо време там имат готов вариант мачът да се премести на изкуствена трева.

„СПОРТИКА“: Караколева, Бонева /70-Самарджийска/, Минчева, Качулска, Махлелиева, Крълева /55-Иванова/, Гоцева, Парапунова, Джалева /46-Микова/, Йорданова, Шопска.

ИВАН ДИМИТРОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *