Двете лица на Кристиано Роналдо

Възелът на световното първенство по футбол в Русия започва да се разплита, а достойните за трофея един по един продължават напред в турнира. В разрез с традицията от последните години за титлата няма да се бори звездата на европейския футбол –

Възелът на световното първенство по футбол в Русия започва да се разплита, а достойните за трофея един по един продължават напред в турнира. В разрез с традицията от последните години за титлата няма да се бори звездата на европейския футбол – Кристиано Роналдо.

Португалия не успя да се класира напред, след като на осминафинал загуби с 1:2 от Уругвай. Срещата бе истинско футболно зрелище, а именно капитанът на „мореплавателите“ бе в основата на емоционалния вулкан на терена.

Роналдо премина през всички спектри на настроенията си в 90-те минути, като очарова и разсърди привържениците, които следят всеки детайл от поведението му.

В 74-ата минута капитанът на Португалия обра аплодисментите от феновете, след като показа нагледно какво значи колегиалност и феърплей. Въпреки че тимът му падаше, Кристиано безкористно се притече на помощ на своя уругвайски колега и автор и на двете попадения в португалската врата – Едисон Кавани.

Уругваецът изпита остри болки в крака и бе сменен принудително. Роналдо му помогна да излезе от терена, като го придържаше и вървеше бавно до него.

Жестът обаче не се брои за гол!

Португалия така и не успя да навакса изоставането си, въпреки че атаките пред вратата на Уругвай зачестиха. В сами край на срещата – в 94-ата минута, съдията реши да не отсъжда нарушение срещу Рикардо Куарешма на границата на наказателното поле. Кристиано Роналдо влезе в ролята на капитан и поиска обяснение, пише btv. Нервите му обаче не издържаха и той се развика на рефера Сесар Рамос от Мексико.

За невъздържаното си поведение звездата на Португалия получи жълт картон.

Него обаче Роналдо ще си отнесе вкъщи, тъй като европейските шампиони отпаднаха от турнира.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *