Две бивши директорки на училища и доктор по филология сред кандидатите за старши експерт в РУО – Благоевград

Две бивши директорки на училища и доктор по филология са сред кандидатите за заемане на длъжността „старши експерт по чужд и по майчин език” в Регионалното управление на образованието в Благоевград.

Както „Струма” писа, конкурсът бе обявен със заповед на министъра на образованието Красимир Вълчев и сега, след като изтече срокът за подаване на документи, стана ясно, че претендентите за поста са общо 6-има, като един не е допуснат до участие, тъй като представените документи не удостоверяват наличието на минимално изискуемия минимален професионален опит – една година стаж като учител по чужд език или 5 младши ранг.

 В списъка е бившата директорка на Професионалната техническа гимназия в Сандански Вера Влахова, която понастоящем е учител в София. И докато тя е добре позната с редовните си участия в конкурсите за директори на училища, старши експерт по ОСО /организация на средното образование/ и по чужд език през последните няколко години, то друг от кандидатите – ексдиректорката на Разложката професионална гимназия Галина Адамова, се впуска за пръв път в подобна надпревара. В края на 2017 г. с мотив пропуски и нарушения в организационната и контролната дейност тя бе уволнена от началника на РУО Ивайло Златанов.

За втори път в конкурса за длъжността ще участва Нели  Иванова, по-известна сред бившите си колеги и възпитаници на Езиковата гимназия като Драгинова.

Сред кандидатите са и Красимир Спасов, Божидар Хариско, учител в СУ – Микрево, както и Мариана Гоцева. Тя е била учител в СУИЧЕ, след което постъпва във Филологическия факултет на ЮЗУ „Н. Рилски“, където отговаря за практиките по чужди езици на студенти. Придобила е и научна степен доктор по филология /съвременен английски език/ в Нов български университет. Повече от 10 г. пребивава в Лондон, където учи чужденци на английски език.

Писменият изпит ще се състои на 10.07 в сградата на МОН, за същата дата е насрочено и интервюто с допуснатите след теста кандидати.

ИЛИЯНА ПОПОВА

loading...


Г. Адамова

Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Безлично

    И някоя от тези ще стане старши експерт? Защо ни изостави, Господи…

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *