Двукратен олимпийски шампион уважи „Спортист на годината“ в Петрич, победителят Н. Николов обяви края на кариерата си и дари премията от 1000 лв. на родния си клуб по борба „Беласица“

Церемонията по връчване на наградите в класацията „Спортист на 2018 г.“ в Петрич привлече всички старши треньори по направления в най-успешния роден спорт – борбата. Наставникът на жените Петър Касабов за втори път стана номер 1 на южния град, Серафим Бързаков, който е начело на свободняците, бе сред номинираните и взе участие при награждаването, а старши треньорът на класиците и двукратен олимпийски шампион Армен Назарян уважи събитието като зрител.

От борбата призна, че е тръгнал, и победителят при мъжете и жените Николай Николов. В обръщението си след обявяването на резултатите 38-годишният петричанин каза: „Не забравям, че започнах от местния клуб по борба „Беласица“. Малък град като нашия ражда успешни състезатели. Чух, че конкуренцията при гласуването е била жестока, което ме радва. Доволен съм, че бях предпочетен в крайна сметка, защото 2018 г., освен че беше много успешна, с европейската титла в сумото и световната в бразилското жиу-жицу, тя е и последната в кариерата ми като състезател. Разбрах, че към наградата има и премия от 1000 лева, която дарявам на моя роден клуб по борба. Знам, че сумата ще бъде изразходвана целесъобразно“, завърши под мощните аплодисменти шампионът.

С усмивка посрещна наградата за номер 2 в класацията Лиляна Костова, която за трета поредна година попада в призовата тройка. „Благодаря на хората, които са гласували за мен. Тези, които пък не са го направили, са моят най-голям стимул догодина да съм още по-силна. Посвещавам наградата на двама от любимите си хора, които загубих през годината, знам, че те ме гледат отгоре и се гордеят с мен“, заяви петричката футболна прима, която визираше своите баба и чичо, починали наскоро.

Без съмнение футболът бе сред спортовете, върху които падна акцентът в хода на галавечерта. Зоналният шеф Валентин Чакъров връчи на общинското ръководство и управителя на ОФК „Беласица“ Венко Папалюгов плакет и огромен флаг от БФС по случай 95-годишнината на местния футболен клуб, пожелавайки скоро бяло-червените да се върнат там, където бяха през 80-те години, а именно в родния елит.

На моменти вълнението вземаше връх, както при награждаването на спортист номер 3 при децата Андрей Манчев. Притесненият талант в спортната стрелба изпусна кристалната си статуетка, която стана на парчета. Светкавично реагира зам. кметицата Илияна Попова, тя увери смутения стрелец, че тези дни ще бъде изготвено копие на наградата, за да я прибави към колекцията си с медали.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *