Делян Пеевски остава в Народното събрание, отказва за ЕП

Делян Пеевски остава в Народното събрание. Пеевски беше втори в листата на ДПС за европейските избори. Той обаче обяви, че се отказва от мястото си Европейския парламент. Това стана ясно в кулоарите на парламента преди началото на днешното заседание. 

Пеевски отрече да е имало обструкции от АЛДЕ към кандидатурата му за евродепутат. АЛДЕ никога не е имала обструкции нито на миналите избори, нито сега към моята кандидатура”, каза Пеевски.

„Ако ЛАДЕ имаше обструкции, нямаше да ни е такава листата”, заяви и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ .

Пеевски отрече с отказа си за мястото в ЕП да е подвел избирателите си. „Хората не ги подвеждаме. Пращаме хубави, млади хора в ЕП. Ние сме затова и затова толкова години сме в ДПС. Най-големият преференциален вот в листата е за Мустафа Карадайъ , след това за мен”, каза депутатът.

По повод на резултатите от европейските избори лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ коментира, че ДПС е успяла да постигне партийните си задачи и цели, информира Нова ТВ. „Ние имаме ясна програма за ускорено догонващо развитие на страната, но това не е достатъчно. Нашият призив е системните партии да седнем, за да определим приоритетите и посоката на развитие на страната. Ние като партийни задачи и цели си бяхме поставили да преодолеем щетите от изборите през 2017 г. и да направим обединение на нашите избиратели. Това вече е факт“, каза той.

Депутатът от ДПС Делян Пеевски се регистрира в пленарна зала. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *