Денс клуб „Графити” на благоевградчанина М. Грънчаров сред ударените от вицепремиера В. Симеонов в акция „Шум” на Слънчев бряг

Благоевградският бизнесмен Мартин Грънчаров, който миналата година изнесе от Младежкия дом в Благоевград дискотека „Графити” заедно с всички мебели и я премести на Слънчев бряг, се оказа един от първите собственици на заведения в курорта, попаднали под ударите на подетата от вицепремиера Валери Симеонов акция „Шум”.

Миналата седмица Симеонов направи изненадваща проверка в 5 култови заведения в Слънчев бряг – „Какао бийч”, „Ла Кубанита”, „Дъ Уан” и култовото „Бедрум” на благоевградчанина Веселин Борисов. Сред ударените с проверка бе и денс клуб „Графити” на М. Грънчаров, като вицепремиерът предупреди собствениците им, че ще настоява властите да са безкомпромисни на тема високи децибели.

„Да, моят клуб бе един от проверените заради шума, но заведението е вътрешно, нямаме външна градина и се разминахме само с поръчението на Симеонов да внимаваме да не вдигаме много шум след 23.00 часа”, потвърди пред „Струма” благоевградчанинът М. Грънчаров. „Проверката беше предупредителна, без глоби”, уточни бизнесменът, който от откриването на сезона в края на миналия месец е в Слънчев бряг и ще остане там до закриването му през септември.

Грънчаров стопанисва в съдружие с Д. Шалявски и две заведения в Благоевград – „Ла Опера” и нощен клуб „Елизиум”.

„Затворете вътре, обезшумете и тогава си пускайте висока музика колкото искате”, заръчал вицепремиерът, след като решил, че в дискотеките на Слънчев бряг музиката е по-силна от допустимото. Преценката му била на база това, което се чува през отворената врата на дискотека „Графити”, защото със себе си вицепремиерът не носел никакви уреди за измерване на шума в децибели. Искането на В. Симеонов е след 23.00 часа около заведенията да не се чува нищо, както е визирано и в действащия в момента закон.

Това обаче стана повод той да влезе в остра конфронтация с военния министър Красимир Каракачанов и министъра на туризма Николина Ангелкова. Ангелкова веднага скочи в защита на дискотеките с думите: „Няма как след 23.00 ч. да се налага вечерен час. Това време отдавна е минало. Трябва да се съобразим с вида на курортите и техните туристи, които са се насочили към конкретното място, избирайки го според своите предпочитания. Не можем да превърнем цялото Черноморие в санаториум”, коментира министърката.

„Какво означава рестрикции в Слънчев бряг? Да въведем комендантски час?! Това няма как да стане. В края на краищата това е курорт. В казармата елате, ще видите, че има ред, дисциплина, вечерен час и така нататък. Но това не е казарма”, подкрепи я Каракачанов.

В. Симеонов обаче продължи проверките си в курорта, като обяви, че 5 заведения в Слънчев бряг са незаконни и трябва да бъдат незабавно съборени, за което вече е сигнализирал прокуратурата. Той директно нападна министър Ангелкова, че опитва да извади 20 дка плаж от изключителна държавна собственост, за да бъдат прекатегоризирани като частна държавна собственост. Ангелкова и министър Николай Нанков твърдяха, че при извършените проверки на плажовете в Слънчев бряг не са открити проблеми в посочените от В. Симеонов заведения за събаряне и че те са със статут на временни търговски обекти /ВТО/. Вицепремиерът обаче показа цял куп документи, от които става ясно, че дискотеките са на площ от 1,5 дка, побират по 4000 клиенти и няма как да са ВТО, защото трябва да са до 15 кв.м площ.

Докато министрите спорят помежду си, благоевградският бизнесмен М. Грънчаров и колегите му очакват до 15 юни още една проверка в заведенията си – този път от ДНСК, по сигнала на вицепремиера Симеонов. От дирекцията вече уточниха, че проверените заведения ще са над 100.

„Спокоен съм, всичко ни е наред”, кратък бе в коментара си за „Струма” Мартин Грънчаров. Дори за същата дата – 15 юни, той е планирал в денс клуб „Графити” на Слънчев бряг парти с култовата хип-хоп група „Ъпсурт”, с което ще забавлява гостите на дискотеката, като призна, че очаква с това да отбележи и края на акция 2018 на В. Симеонов, която се случва за втора поредна година.

ВАНЯ СИМЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *