Денят от седмицата, в който сте родени, издава всичко за вас!

Хората вярваме в какво ли не – съдба, Господ, хороскоп, нумерология и какво ли още не. Ако това е вашата страст, то сега ще се опитаме да ви обясним колко важно е значението на числата и как те определят не само вас, но и целия ви живот.

По-важно е какво може да научите за самите себе си въз снова на това в кой ден от седмицата сте родени. Първо, имайте предвид, че има разлика между пълната ви дата на раждане и реалния ден, в който сте родени. Докато нумерологията се занимава с първата, последната е нещо повече от планетарно. 

Интересното е, че дните от седмицата всъщност са кръстени на планети или други звезди в елинистичната астрология. Въз основа на това дните от седмицата са разпределени така:

Човекът, роден в понеделник е справедлив;
Човекът, роден във вторник е изпълнен с благодат;
Човекът, роден в сряда е изпълнен с жал;
Човекът, роден в четвъртък е далечно отвеян;
Човекът, роден в петък обича и дава;
Човекът, роден в събота работи здраво, за да има всичко, което иска;
Човекът, роден в събота има всичко и всеки без проблем;
Човекът, роден в неделя е добър и благ.

Но това съвсем не е всичко.

И така:

Понеделник
Понеделник се управлява от Луната, която според астрологията е дом на майчинството, вкоренено в отдадеността на доброта и семейство. В този смисъл хората, родени в понеделник, са майчински настроени, чувствителни, адаптивни и любезни. Вярвайте в това, което желаете.

Вторник
В гръцката и римската митология, Марс (или Арес) е богът на войната, и така хората, родени във вторник, идват с огнена бойна душа. Тези хора са смели, нетърпеливи, енергични, активни и успяват да имат всичко, което пожелаят, но за това понякога жертват душата си. 

Сряда
Меркурий е богът на финансите, пътуването и комуникацията. Така, че хората, които са родени в сряда са много комуникативни. Те също са многопластови и малко нехайни, макар и да са най-добрите в това, което правят – чист късмет и случайност е. А освен всичко те са и малко меланхолични.

Четвъртък
Този ден е подвластен на скандинавския бог Тор, който можете да си спомните от поредицата Отмъстителите на Марвел. За съжаление хората, родени в четвъртък, не приличат автоматично на Крис Хемсуърт, но поемат много от личността на Тор (или Юпитер, по римски). Тор / Юпитер е оптимист, гениален и като цяло забавен Бог, който е наоколо, което означава, че хората, родени в този ден са душата на компанията и купона.

Петък
Петък се управлява от Венера, планетата на любовта, баланса, красотата, романтиката, елегантността и удоволствието. Хората, родени в този ден са супер общителни, артистични и обсебени от красота и любов, макар че може да бъдат и големи нарциси.

Събота
Хората, родени в първия почивен ден са белязани от любезното съдействие на Сатурн – Бога на богатство, свобода и земеделие (боговете са имали много задължения в римско време). Все пак това далеч не гарантира, че хората, пръкнали се в този ден ще са безумно богати, но каквото и да поискат ще го имат. И въпреки това са доста скромни, мъдри, практични и строги. За съжаление са и малко скучни.

Неделя
Според астрологията хората, родени в неделя, са щастливци. Тяхната управляваща звезда е Слънцето, което обикновено означава, че те ще бъдат ярки, креативни, смели и силни. Неделите някъде се считат за началото на седмицата, което предполага, че родените в този ден ще бъдат естествени лидери. / jenata.blitz.bg

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *