Депутатите приеха окончателно медийния закон

Парламентът прие окончателно медийния закон, вносен от група депутати от ДПС, сред които и Делян Пеевски.

С промените се предвижда всички доставчици на медийни услуги да декларират в Министерството на културата действителния си собственик.

Разпространителите на печатни издания ще декларират и броя на обекти, които притежават за разпространение на печатни медии.

Доставчиците на медийни услуги трябва да декларират до 30 юни всяко финансиране за предходната година, включително кредити и заеми.

„За мен това е един опит да се работи върху изсветляване на медиите, но по-скоро целта е да се изсветли собствеността на един определен човек… За първи път виждам пиар акция да се прави през законодателство”, коментира Антон Кутев от БСП.

„Законопроектът не е пиар акция на едно лице, а е пиар акция на България и на медийната среда в страната. Не може да се правят класации, които категорично не отговарят на свободата на словото в България“, заяви депутатът от ДПС Йордан Цонев, който е един от вносителите.

Той визира доклада на неправителствената организация „Репортери без граници“, който отрежда едно от ниските места на страната по медийна свобода.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *