Дете скочи на релсите на метрото заради изпуснати зарчета

Дете скочи на релсите на столичното метро, за да вземе изпуснатите си зарчета.

Сигналът е подаден около 8 часа тази сутрин, а инцидентът е станал на метростанция „Сердика II“, съобщи за Dir.bg директорът на „Метрополитен“ инж. Стоян Братоев. 

По думите му, веднага е задействана аварийната схема за действие при подобни ситуации.

Изключихме напрежението, спряхме мотрисите за около 5 минути и извадихме зарчетата. Но заради такива инциденти сега със Столична община работим за поставянето на прегради и на метростанциите по първия и втория лъч на метрото„, допълни Братоев. 

Директорът на „Метрополитен“ съобщи, че обществената поръчка за поставяне на прегради първоначално на две станции с опция за още 10 е минала. В момента се очаква фирмите да представят документи и да бъде подписан договор. 

Същевременно 19-годишният младеж, който произведе случаен изстрел вчера в района на метростанция „Сердика“, ще бъде глобен за неправилно съхранение на оръжие, съобщиха от МВР. Инцидентът стана вчера в час пик около 18 ч. На място полицаите са установили, че младежът е служител на частна охранителна фирма. Той изпуснал законно притежавания си газов пистолет, докато е бързал да се качи на метрото. Докато тича към него пистолетът пада и възпроизвежда изстрел.

loading...



Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *