Децата на Разлог почетоха Апостола с рецитал-конкурс

„Пазим завета ти, Апостоле!“, под този надслов премина тазгодишното издание на общоградския рецитал в памет на Васил Левски, който се проведе в навечерието на празника в Разлог. Участие в него взеха победителите от вътрешните рецитали на всички училища в общината. Рецитаторите бяха оценявани от жури в състав: Стоян Дърпатов, Благо Прангов, Лиляна Бангеева и Велина Кулина, което бе затруднено да оцени емоционалните изпълнения на участниците. След дълги дебати журито излъчи победителите в отделните категории.

При най-малките от началния етап първото място бе определено за Виктория Кутина от НУ „Св. св. Кирил и Методий“, второто място си поделиха Петър Калоянов от НУ „Яне Сандански“ и Илиана Вълканова от ОУ „Никола Парапунов“, а третото зае Добриана Коцакова от ОУ „Никола Парапунов“.
При рецитаторите от прогимназиален етап на обучение журито не можа да излъчи категоричен победител и отреди първото място на Любима Фарфарова от ОУ „Никола Парапунов“ и Ясен Стоянов от СУ „Братя Каназиреви“. Възпитаници на двете училища се класираха на другите две места, като второто бе отредено на Славиня Младенова от ОУ „Никола Парапунов“, а третото на Елена Джупанова от СУ „Братя Каназиреви“.

При гимназистите за най-добър рецитатор бе определена Радост Димитрова от СУ „Братя Каназиреви“, а Спасимир Иванов от ПГ по МСС и Таня Сеганова от ПГ по транспорт заеха съответно второто и третото място.
Децата от Детска фолклорна група „Мехомийчета“ с ръководител Мариана Манолева и корепетитор Благой Юруков допълниха настроението с песните си и красивите си носии!

Класираните на първите места взеха участие в общоградското честване вчера в центъра на гр. Разлог.

ЯНА ЙОРДАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *