Деца от Кюстендил превърнаха двора на забавачката в ботаническа градина

Мисия „Код зелено“ обяви за лятото забавачка в Кюстендил. „Идеята е дворът на детска градина „Мечта“ да стане още по-приветливо място за игра и забавления за малките, обяснява директорката Ани Ангелова. Вече изградихме и първите весели детски кътчета за игри и забавления. Всеки ден на двора се организират игри с пъстрите клатушки и превозните средства от палети. Най-голямата придобивка са ни красивите цветя, като в малка ботаническа градина“, допълни още Ангелова.
Преди обяд децата като истински стопани полагат грижи за различните билки и цветя, които сами засадиха в двора в ранна пролет. „Сега те не могат да се нарадват на създаденото от тях. Поливат цветята, почистват тревата около тях, подрязват изсъхналите листа. Трябва още от малки да им създадем чувство на красота, трудови навици и екологична култура. Използваме времето преди обяд, за да избегнем горещините“, казват още от детската градина.
Директорката пък не може да скрие задоволството си от това, че за пореден път всички показаха, че с желание, съвместна работа и въображение може да се доставят радост, много усмивки и удовлетворение от извършената дейност.
ГЕРГАНА ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *