Руски диетолог разкри, че един от най-любимите на човек продукти, считан за вреден, всъщност предпазва от сърдечно-съдови заболявания.
Проучванията на кардиолози от цял свят показват, че повече от 50 процента от смъртните случаи се дължат на сърдечни и съдови заболявания.
За да предотвратим това, трябва да ядем правилните храни, които ще помогнат на сърцето да работи успешно
Експертът Антония Стародубова е категорична, че умерената консумация на черен шоколад оказва положително влияние върху тялото, пише zdrave.to.
„Умерената консумация на черен горчив шоколад подобрява метаболичните показатели и намалява риска от сърдечно-съдови заболявания. Също така е доказано положителното влияние на какаото, съдържащо се в черния шоколад, за работата на мозъка, нивото на глюкозата и липидите в кръвта“, заяви Стародубова.
Въпреки че черният шоколад доказано е по-полезен от обикновения, специалистът предупреждава да не се прекалява с консумацията му, тъй като съдържа голямо количество захар.