Директорът на НОИ Ил. Георгиев отказа участие в листата на ГЕРБ за съветници, включиха сина на Ив. Чапов и шампионката по тоекуон-до А. Ситнилска

ГЕРБ – Благоевград първа регистрира вчера в ОИК листата си за общински съветници. От щаба на партията съобщиха, че в нея присъстват както доказали се съветници, така и нови лица, сред които лекари, инженери, юристи, хора от сферата на образованието, както и хора от гражданската квота. Според запознати в листата за общински съветници не присъства директорът на ТП на НОИ – Благоевград Илиян Георгиев. Репортер на „Струма“ се свърза с него и той потвърди, че се е отказал, като мотив посочи лични причини.

Илиян Георгиев е настоящ общински съветник и зам. председател на ОбС от партия ГЕРБ. На номинационното събрание на 1 август той беше издигнат за кандидат- кмет на Благоевград и се нареди на второ място след действащия градоначалник Атанас Камбитов. В листата за общински съветници Илиян Георгиев е бил поставен на 21 място. Членовете на ГЕРБ номинираха за кандидат-кмет и бившия председател на общинската организация, ексдепутатът Йордан Андонов, който се нареди на трето място. Според запознати, в листата за общински съветници той е бил поставен на 20 място, т. е. преди Илиян Георгиев.

Пред репортер на „Струма“ Йордан Андонов заяви, че няма представа на кое място е в листата, за която е изразил съгласие да участва след попълване на декларация. „На  проведеното номинационно събрание получих 4-и или 5-и резултат от гласовете за общински съветник. Оттогава до днес никой не ми се е обаждал, нямам представа как е подредена листата. Това не е лесна работа,  трябва да има ясни критерии при подбора на кандидатите, да се търси баланс в представителството на хора с различни професии, от различни квартали, като се отчита и политическият им принос. Всичко трябва да бъде прозрачно, защото когато е тишина, винаги се създава напрежение, че някой се домогва до предни позиции. По мое време протоколът от предложените от номинационното събрание кандидати за общински съветници се изпращаше в Изпълнителната комисия на ГЕРБ, след което се връщаше в общинското ръководство. Не ми е известно процедурата да се е променила”, коментира Йордан Андонов.

Как точно изглежда листата за общински съветници ще стане ясно съвсем скоро. Водач със сигурност е кметът Атанас Камбитов, който ще се бори за трети управленски мандат, след него е директорът на РУО Ивайло Златанов, на предни позиции са настоящите общински съветници като Красимир Роячки, Евгени Бибов и др. От гражданската квота в листата са включени Кирил Чапов, син на бизнесмена Иван Чапов, и многократната шампионката по таекуон-до Албена Ситнилска.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *