Директорът, общински съветник, Н. Джингаров влиза в бизнеса, ще строи автоцентър в м. Летището край Мосомище

Директорът на училището в село Брезница и общински съветник в Гоце Делчев Никола Джингаров влиза в бизнеса с авточасти. Пред общината той е заявил инвестиционното си намерение да изгради автоцентър, включващ автосервиз и магазин за части към него в местността Летището край Мосомище.

Центърът ще е разположен на 3252 кв. метра, а застроената площ ще е 600 кв.м. Предвижда се сервизът да бъде оборудват с шест колонки с площ 70-80 квадратни метра всяка. В тях ще се извършват разнообразни дейности – ремонт на електрически инсталации, ремонт на ходова част, ремонт на двигатели, смяна на масла, пише още в намерението на Джингаров. В него не се предвиждат автотенекеджийски услуги.

Сградата, в която ще се намират сервизът и магазинът, ще се захранва с ток от собствен генератор, а вода ще получава от 10-кубикова цистерна след подписан договор с ВиК – Благоевград.

Никола Джингаров е роден и живее в Гоце Делчев. Управлява Средното училище „Св.св. Кирил и Методий“ в Брезница от 2012 година. Бил е и заместник-директор на Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство „Пейо Крачолов Яворов“. В края на месец май той зае мястото в Общински съвет – Гоце Делчев на Димитър Гамишев, който бе избран за народен представител. В момента Джингаров е и председател на комисията пo младежта, спорта и туризма в ОбС. Женен е, има две деца.

„Имам намерение да осигуря 5-6 работни места за автомонтьори. Смятам да взема местни хора. Не мисля, че ще ми бъде трудно да съчетавам работата, свързана с автосервиза, и другите ми дейности като директор на училището и общински съветник“, каза за „Струма“ Николай Джингаров.

Строежът ще започне в следващите месеци.

ЕРОЛ ЕМИЛОВ

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *