Днес започва ремонтът на Гейзера в Сапарева баня, хотелиерите притеснени от провал за коледните и новогодишните празници

Днес започва ремонтът на Гейзера в Сапарева баня и хотелите и къщите за гости с басейни остават без минерална вода.

Хотелиери се притесняват, че ако ремонтът се проточи, може да им пропаднат новогодишните резервации. Повод за тази тревожност бе породен от изявление на кмета на Сапарева баня Калин Гелев след заседание на ОбС, на което той заяви, че ремонтът е много специфичен, на дълбочина от 450 м, при 103 градуса топлина. В договора е записано, че трябва да приключи за 20 календарни дни, но ако се наложи да се доставят материали, ремонтът може да се проточи, призна кметът.

Собственик на хотел в центъра на Сапарева баня коментира: „Този ремонт може да принуди много гости да си оттеглят резервациите за Коледа и Нова година. Аз съм обявил цени от 510 лв. на човек за три нощувки от 30 декември до 1 януари 2023 г. и хотелът е почти пълен за момента“.

 Прави впечатление,че офертите в хотелите в сапарева баня за 3 нощувки са четирицифрени суми. В хотел „103 градуса” оферта за 2-ма в обикновена стая за три дни нощувки е 1976 лв., като се включва и вечеря в новогодишната нощ. Ако семейството е с две деца, ще трябва да плати 2817 лв. Апартамент за трима струва 3162 лв., за 4-ма цената скача на 3907 лв. 

От рецепцията на хотел „Петте елемента” заявиха, че няма свободни места, като офертите за Нова година за 3 нощувки в икономична стая на човек е 1680 лв., за фамилно студио – 1890 лв., а апартамент за двама е 2060 лв. За допълнително легло се доплаща, за дете 360 лв., а за възрастен – 880 лв., като са включени вечеря в празничната нощ и още една вечеря със закуска.

В къщите за гости почти всички места също са резервирани. Собственикът на къща за гости с 6 легла я е отдал под наем срещу 250 лв. само за новогодишната нощ.

Емилия Зарова, собственик на малък хотел с 15 легла, заяви пред „Струма“: „За Коледа няма свободни места. Пакетите за три нощувки са от 350 до 450 лв. на човек, а за Нова година – 572 лв.”.

Собственик на хотел с три апартамента и три стаи е обявил оферта за Коледа 1140 лв. на човек за три нощувки с празнична вечеря и брънч на 1 януари 2023 г.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *