Днес: Облачно със слаби превалявания

Днес ще преобладава облачно време, на места ще има превалявания от дъжд. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България- до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са предимно между 4 и 9 градуса, в София- около 4.

2111568021.jpg

В планините ще бъде облачно със слаби валежи от сняг. Ще духа умерен до силен югоизточен вятър, по високите части – от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около нулата, на 2000 метра – около минус 4 градуса.

2111568020.jpg

И през следващите дни ще преобладава облачно време. Температурите ще останат без съществена промяна – минималните най-често между минус 1 и плюс 4 градуса, максималните – предимно между 2 и 7 градуса. В четвъртък в северозападните райони и в планините ще превалява сняг, в останалите райони преваляванията ще бъдат от дъжд, предимно слаби. В петък ще е почти без валежи. В събота от югозапад валежите ще се активизират. Ще завали дъжд, а през нощта срещу неделя, с усилване на вятъра от североизток, ще започне бързо и чувствително застудяване и дъждът ще премине в сняг. В неделя снеговалежите ще продължат, повече ще вали в Западна България. В началото на следващата седмица ще бъде студено, валежите ще отслабнат.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *