Доц. Недин се върна в хирургия, мандатът му на управител на болницата изтече

В петък беше последният работен ден на доц. Д. Недин като управител на общинската болница в Дупница. Той остава да работи като завеждащ отделението по хирургия.

„Радвам се, че докато бях управител, се върна доверието на доставчици на лекарства към общинската болница. След два провалени конкурса поради липса на оферти, на третия са се явиха две фирми, на едната от които болницата дължи 150 000 лв. за лекарства. Дадох всичко от себе си болницата да не трупа повече дългове. Плащах стари задължения, но не правех нови. Напротив, през втората половина на миналата година болницата излизаше на печалба в рамките на от 8 до 20 000 лв. Доволен съм от постигнатото, тъй като през този период получавах спънки от всякакво естество, но болницата не фалира“, заяви вчера за „Струма“ доц. Недин.

В момента тече процедура по подписване на договори с две фирми за доставка на лекарства. Предварително не се знае за каква сума става въпрос, тъй като договорът се подписва за една година и се плаща на периоди за доставката, уточниха от здравното заведение.

Доц. Д. Недин беше назначен за вр.и.д. управител на общинската болница на 15 април 2017 г. с решение на ОбС – Дупница, след като спечелилият конкурса за шеф на здравното заведение д-р Владислав Миков се отказа от поста. Впоследствие доц. Недин се яви на четири конкурса и все нещо не му достигаше да убеди конкурсната комисия, че може да заеме поста управител на общинската болница.

Общината насрочи нов конкурс за управител на 16 февруари. Кандидати за поста все още няма.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *