Дупничанин прави мандра в Яхиново, ще пакетира мляко и сирене

Бизнесмен от Дупница ще прави мандра в сградата на бившата фирма “Хидрострой Рилци” в дупнишкото село Яхиново. Георги Георгиев, собственик на фирма “Алекс Капитал”, регистрирана в жк “Бистрица” в Дупница, е получил разрешение от РИОСВ – Перник да преустрои съществуващата сграда с квадратура 991 кв. м в мандра. „В мандрата ще се произвежда кисело мляко, сирене, ще се пастьоризира прясно мляко и няма да пречи на околната среда“, сочат от РИОСВ – Перник.
В помещението ще бъдат разположени 6 хладилни камери за съхранение на млякото и млечните продукти. В помещението ще има и пакетажна машина за готовата продукция. Г. Георгиев ще изкупува млякото от района на Дупница и съседните общини и ще го преработва.
Кметицата на село Яхиново, в чието землище ще е бъдещата мандра, Софка Скоклева заяви по повод инвестиционното намерение: “Отварянето на мандра край селото ще отвори нови работни места, което е добре за селото“.
Както “Струма” писа, в съседното с. Крайници мъж от селото, който дълги години живее в София, се установил в родната си къща и има намерение да строи съоръжение за съхранение на мляко, което ще изкупва също от района на Дупница.
ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *