Държавни служители рекетират мандра, искат им пари и торби със сирене и кашкавал

1000 лева в брой и две торби с млечни продукти – сирене и кашкавал. Това са поискали служители на агенцията по храните от собственици на мандра край Първомай за да прикрият административно нарушение. Производителите обаче уведомили полицията, разказа Нова телевизия.

Служителите са задържани, повдигнати са им обвинения за искането на подкуп. Единият от тях, който е на по-висок пост е пуснат от ареста под гаранция от 3000 лева.

Собствениците на мандрата обясниха пред Нова телевизия, че проблемът е бил пътен лист за превоза на животни. След установяване на нарушението, служителите на държавната агенция директно поискали подкупа, включително и две торби продукти.

„Трябваше да решим – или да се обадим в полицията или да продължим да живеем в някаква форма на робство“, коментираха собствениците на мандрата. Те заявиха, че искат да дадат пример на другите производители на млечни продукти да не се съгласяват с рекета на корумпирани държавни служители. От агенцията по храните са съобщили, че служителите, които чакат делото си, вече са уволнени.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *