Държавно лично отборно първенство по плуване ще се проведе в Благоевград

Държавно лично отборно първенство по плуване „Деца“ 12-годишни ще се проведе от 14 юли до 16 юли в закрития плувен басейн в Спортен комплекс „Пирин“- Благоевград. Официалното откриване на събитието е от  17:00 часа на 14 юли.

Турнирът е част от календара на Българската федерация по плувни спортове, а съорганизатори на събитието са Община Благоевград, Спортен комплекс „Пирин“ и ПК „Пирин“.

Държавното лично отборно първенство за деца е едно от  състезанията от висок ранг, които се провеждат  в Благоевград. От  висок клас е и Международният турнир  „Пирин – Благоевград“, който се проведе през февруари месец тази година. Неговото първо издание бе през април 2015 г.  и в областния център на Пиринско пристигнаха стотици гости от страната и чужбина.

Плувният басейн в Спортен комплекс „Пирин“  беше открит в края на 2015 година, в резултат на целенасочената политика, водена от  кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, за подкрепа и развитие на спорта в града. Съоръжението отговаря на всички изисквания за провеждане на национални и международни турнири. Басейнът е с размери 50X25.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *