Дъщерята на кмета Ат. Камбитов – Елена: Отказвам да ме замесват в политически скандали без капка истина в тях!

Отказвам името ми да се замесва в политически битки, скандали и преследване на цели, както се опитва да прави г-н Андон Тодоров. Възмутена съм, че за сделка с имот, която сключих миналата година, се намесва името на баща ми без каквато и връзка да има той с това. Изнесеното от съветника Тодоров на сесията на ОбС абсолютно не отговаря на истината и цената, посочена от него като 200 евро на кв.м, е пълна лъжа! Притежавам документи, от които е видно, че фактите са напълно различни и в конкретния случай става дума за груб опит за манипулиране на общественото мнение.

Жилището, което купих на ул. „Д. Груев“, е на две нива, първото с площ 126,20 кв.м, а второто от 45,70 кв.м. Общата площ на апартамента е 171,90 кв.м, в това число и терасите. Цената е 115 000 лв. без ДДС, с ДДС сумата е 139 000 лв. Всеки може да сметне, че цената на квадратен метър е 420 евро. Нещо повече, степента на завършеност на жилището е 63%, което на разговорен език означава груб строеж. Не смятам, че тази цена не отговаря на пазарните в момента в тази зона на Благоевград.

Омъжена съм и със съпруга ми имаме собствен бизнес. Средствата, с които сме купили жилището, са с установен произход и, меко казано, е грозно и обидно да се правят намеци, че семейството ни разчита на финансова подкрепа от баща ми. Апартаментът е деклариран в НАП и в общината и за него си плащаме данъците.

Строителният предприемач Емануил Манолов: Не съм правил отстъпки, 800 лв. е пазарната цена за кв.м карабина

Не съм правил отстъпки в цената на жилището, купено от кметската дъщеря и съпруга й. Обикновено не продаваме апартаментите „на тухла“, практиката ни е да ги завършваме напълно, при това луксозно, но категоричното желание на купувачите бе, че искат да е карабина и сами да го довършат. От 25 г. работя в тази сфера и ако някой каже в този град, че 800 лв. на квадрат не е пазарна цена на карабина жилище, лъже. Ще отбележа още, че апартаментът с обща площ към 172 квадрата е с три тераси, които са с обща площ 50 кв.м. Отделно, от страната на парка има два зелени покрива, които не са тераси и по план са направени за озеленяване. Подчертавам го, защото някъде прочетох, че жилището било с 5 тераси – това не е истина.

Гаражите, които се цитират по медиите, всъщност не са отделни клетки, а са паркоместа в общ гараж. Нали разбирате, че има разлика, както и да купиш 170 кв.м жилищна площ, от които 50 кв.м са тераси!

Последното, което искам да е ясно, е, че сделката е изповядана на истинската й цена.

Кметът Атанас Камбитов: Името ми се замесва в откровени лъжи!

Безкрайно ми е неприятно, че името ми се замесва в откровени лъжи и инсинуации заради политически амбиции на хора, при това представители на законодателната власт в Благоевград. Ще кажа само, че не е почтено и не е коректно да се хвърлят обвинения, без те да бъдат проверени и да са базирани на истината. Нямам намерение да влизам в обяснителен режим, фактите говорят сами по себе си и са красноречиви!

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *