Дъщеря на гастарбайтери в Англия донесе първи титли за женската гимнастика на Благоевград

Дъщерята на живеещо в Англия благоевградско семейство донесе първи титли в женската спортна гимнастика за областния център на Пиринска Македония. 16-годишната Йоана Янкова участва на републиканското в София с екипа на „Л. Солачки“ /Бл/ и заслужи златни медали на земя и смесена успоредка. Наследницата на ексгимнастика на „Пирин“ Антон Балев и бившата кюстендилска акробатка Даниела Балеви, които са треньори в Хинкли /Анг/, се нареди четвърта на прескок и греда и взе бронз в многобоя.

При мъжете триумфираха съотборниците й Илия Туджаров /кон с гривни/ и Исус Маринов /халки/. Бойко Иванов е първи на халки, трети на земя и седми в многобоя сред юношите младша възраст, където Илиян Сиджимков зае шести места на прескок и успоредка и седмо на висилка.

Жоржета Кордева /девойки ст. възр./ влезе във финалите на греда – 5, земя – 6 и прескок – 7, а в многобоя е седма. Дарина Начина /дев. мл. възр./ е четвърта на земя и греда. Сред момчетата ст. възр. Красимир Тотев е четвърти на висилка, пети в многобоя и на земя, шести на халки и успоредка и осми на кон с гривни, а Марин Гълъбов е седми на висилка.

Виктор Начев /момч. мл. възр./ е пети на халки. Момичетата мл. възраст са трети отборно след финали на Ребека Митрева /греда – 5, земя – 8/, Деница Иванова /греда – 7, прескок – 8/ и съществен принос на София Гръчка, Мария Глинджурска, Христина Иванова и Кристина Янева. Марина Шопова мом. ст. възр./ пък е осма на греда.

Извеждащи треньори на благоевградчани бяха Георги Воденов, Антон Гръчки, Илия Туджаров и Люси Барзева, а колегите им Саркис Сирадегян и Александра Радевска съдийстваха.

ИВАН ДЕЛЧЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *