Единадесетокласници и учители от Гимназията по икономика ознаменуваха края на учебната година с преход до Седемте рилски езера

Група от 46 единадесетокласници на Професионалната гимназия по икономика в Благоевград, водени от класните си ръководители Димитър Гальов, Виктория Цонева, Илинка Янкова и Цветелина Узунова, ознаменуваха края на учебната година с преход до Седемте рилски езера. Ранният част на тръгването им най-малко не охлади ентусиазма на запалените планинари, които се справиха с  лекота с предизвикателството и извървяха маршрута точно за 5 ч. и 30 мин. Главно действащо лице и гид бе класният на 11 „в“, учителят по физическо възпитание и спорт Димитър Гальов, който освен отличен тенисист е и опитен планински водач. Така с равномерно темпо, за да могат да се насладят и на красотата на Рила планина, представителите на ПГИ се изкачиха до най-високата точка – Отовишки връх, където развяха българското  знаме. Това, което направи впечатление, бе, че никой от учениците не мрънкаше. Всички проявиха изключително отговорно и сериозно отношение и, разбира се, много добра спортна форма, придобита и поддържана в часовете  по ФВС в училище.


След наситения и ползотворен ден групата акостира в Благоевград към 18.30 часа, а наред със започналата лятна ваканция, гимназистите с нетърпение очакват и следващото планинско предизвикателство.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *