Един милион души участваха в „Безсмъртния полк“ в Русия, Путин носи портрет на баща си

Руският президент Владимир Путин отново взе участие тази година в шествието на „Безсмъртния полк“, предаде ТАСС. Путин се включи в шествието по Червения площад, носейки портрет на своя баща. Заедно с него в проявата участваха израелският министър-председател Бенямин Нетаняху и сръбският президент Александър Вучич.

Путин участва в шествието за пети път. Той изтъкна важността на проявата, като каза по-рано днес на Парада на победата, че 9 май обединява историята на храбростта от всички поколения. „Всяко семейство има свои, родни герои, те живеят в нашите сърца, те са заедно с нас в редиците на Безсмъртния полк“, заяви президентът.

 

Путин

Той неведнъж е разказвал как баща му Владимир Спиридонович Путин е отишъл да се бие във Великата отечествена война, как се е сражавал и е бил тежко ранен при Ленинград. Акцията „Безсмъртен полк“ се провежда за седми път.

Участниците носят портрети на свои роднини, които са се сражавали на фронта. Тази година само в Москва в шествието участват около един милион души. Освен в Русия подобни прояви се провеждат и в други страни.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *