ЕДНА ЛОША И ЕДНА ДОБРА ВЕСТ! Нападател на орлетата скъса кръстна връзка ден след новия договор, тийнейджър от „Левски“ се завърна в Благоевград

Нападателят на орлетата Станислав Костов скъса кръстна връзка на коляното за втори път в кариерата си и излиза от строя минимум за половин година. Малшансът застигна острието на тренировката в сряда, което отваря нова пробойна в селекцията на пиринци. Подобна травма сполетя футболиста и по време на периода му в „Левски“ през 2019 г., тогава се наложи операция в Германия. Сегашната идва броени часове след като някогашният голмайстор на Първа лига поднови договора си с благоевградския клуб. Същия ден идентична контузия споходи бившия таран на зелено-белите Преслав Йорданов, който беше спряган това лято за завръщане на стадион „Христо Ботев“, но от „Етър“ се оказаха по-настоятелни.

Към командата на Александър Бабич се присъедини тийнейджърът от „Левски“ Никола Бандев. Благоевградският талант, който преди няколко месеца навърши 18, се озова на „Герена“ още 13-годишен, а миналото лято подписа първия си професионален договор със сините. През кампанията записа 36 мача за дубъла в Югозападната Трета лига и вкара 3 гола, но остана извън борда на първия отбор и спасителната оферта от родния град за трансфер със закупуване дойде в най-подходящия момент за сина на екснападателя на „Пирин“, „Марек“ и „Беласица“ Петър Бандев.

Междувременно настъпи промяна в съботната проверка на орлетата с „Локомотив“ /Пд/. Вместо в 18.00 ч. спарингът на стадион „Искър“ в Самоков беше изтеглен за 11.30 ч. по предложение на смърфовете. Техният предводител Любослав Пенев отново закри контролата за фенове и журналисти.

Според утвърдената от БФС програма за първите два кръга на първенството зелено-белите влизат в кампанията в две поредни съботи. На 20 юли гостуват в Своге на „Спортист“ от 18.30 ч., а след седем дни във встъпителното домакинство приемат „Струмска слава“ на лампи от 20.00 ч.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *