„Езиков свят“: Дадохме отсъствията на Йоан Матев на МВР дни след убийството на Георги Игнатов

Дадохме на МВР списък с всички наши ученици, отсъствали на 2 юни 2015 г., когато беше убит Георги Игнатов, още дни след смъртта на момчето и в този списък влизаше и задържаният за наръгването му Йоан Матев. Това каза за „24 часа“ учител по английски език от частната гимназия, който не пожела да каже името си.

„Няма такова нещо, че не искаме извинителни бележки на учениците, а на Йоан сме искали специално за 2 юни“, категоричен бе той. Отрече в „Езиков свят“ да са разпознали ученика си като самотния бегач, чиито снимки бяха разпространени от МВР дни след убийството на Георги Игнатов.

„Не зная защо съдийката е казала, че сме коментирали помежду си, че това момче от снимките е Йоан. Не сме правили такова нещо, защото кадрите бяха неясни и ние не знаехме кой е самотният бегач“, обясни преподавателят. Категорично отрече в училището да е забранявано на децата да подават сигнал в полицията, че Матев прилича на самотния бегач.

„Директорката ни Василка Николова не е прикривала никого. Още от петък, когато тръгнаха тези обвинения, че сме разпознали Йоан и сме си замълчали, тя е в болнични и е много зле“, каза учителят.

Матев бе задържан за убийството на Георги на 22 февруари – 20 месеца след смъртта на момчето. Сигналът, че той е самотният бегач дошъл от приятелката на Игнатов Лора Крашевска. С нея се свързала съученичка на Йоан, която й казала, че момчето много прилича на самотния бегач.

Заедно с Матев бе задържан и брат му Марсел. Именно той разказал на разследващите как брат му е убил Георги и посочил в коя шахта е хвърлил ножа.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *